Home Docència

Escola Llotja

L'any 1986 vaig entrar a l'Escola Llotja per impartir classes de disseny de joies als alumnes de l'especialitat d'esmalt al foc. Estava pendent, però, de que es concedís al centre la plaça de professor de joieria per tal d'organitzar-ne l'especialitat.

Com a professora de tècnica, calia organitzar el taller i el programa de l'assignatura. Vaig demanar ajut i assessorament al professor de joieria de l'Escola  d'Art de Tarragona, en Tomàs Palos; ell tenia una llarga experiència com a docent i una merescuda reputació. Des d'aleshores sempre he comptat amb el seu suport i la seva amistat.

No va ser fàcil. Partíem del no res i preteníem crear un departament competitiu amb el propòsit de formar estudiants amb conceptes d'ofici renovats. La joieria que impartíem a l'escola intentava conviure amb dues realitats, per un costat la transmissió de l'ofici, el disseny i la tècnica; per l'altre, la transformació d'un concepte relacionat amb l'ornamentació, que evolucionava amb molta diligència.

Des de fa tres anys, el departament de joieria està situat a una nova seu i l'aula taller està ben equipada. Encara no comptem amb un equip consolidat, atès que la majoria del professorat vinculat a l'especialitat és polivalent, però les dues professores dedicades als projectes i a la tècnica ho fem amb molta il·lusió. L'especialitat de Joieria Artística forma part d'un projecte renovador que fomenta la interrelació amb les especialitats del centre i es treballa cap un intercanvi amb escoles de fora del país.

Quan faig memòria del camí recorregut fins ara, els esforços per superar tants canvis, les adversitats i tantes altres coses, valoro tot el que hem aconseguit. Llavors, contemplo la presència dels professionals que foren antics alumnes: les seves aportacions artístiques, les galeries, tallers i botigues que dirigeixen.

Recordo a totes les persones que he conegut vinculades a la joieria, tot el que he après d'elles i... Això em dona la força per seguir...

Aula inicial del taller de joieria 1987
LLODOC02
bwd  Grupo 1/2  fwd

 
CatalàCastellanoEnglish